IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да демонстрирате безусловна любов към себе си

13 декември 2017 13 20

А тя е най-същественото

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обичате половинката, децата си и дори приятеля, който винаги вади мръсните ви ризи на показ. Какво ще кажете обаче за себе си? Показвате ли активно безусловна любов към себе си или я пазите за всички останали?

Експертите са съгласни, че да знаете как да се обичате безусловно е най-същественото, но и най-трудно за постигане. Какво всъщност означава това?

Според специалистите безусловната любов означава да се отнасяте към себе си като към най-добрия ви приятел. Тъй като за повечето хора това начинание е трудно, предлагаме някои полезни съвети.

1. Позволете си да се поставите на първо място

За да се изпълните с радост и ентусиазъм, първо трябва да се заредите физически и емоционално. Когато сте изчерпани, може да се засегнете от нещата, които правите за другите, което толкова да ви изтощи, че дори да ви разболее.

Трябва да се погрижите първо за себе си, за да може да се грижите по-добре и за другите.

2. Научете се да казвате „не“

Този съвет не звучи като нещо положително, но установявате, че всъщност е такова, когато кажете „не“, за да се спасите. Всъщност отказът е най-искрената форма на безусловна любов към себе си.

Това е, когато казвате „не“ на недобронамерените действия към вас и ги отклонявате, за да се отървете от недоброжелателите и неприятните ситуации.

3. Простете пропуските и недостатъците си

Ние всички правим грешки. Понякога те са незначителни, друг път са големи. Несъмнено те водят до физическа, психическа или емоционална болка и понякога споменът продължава да ви преследва, носейки със себе си угризения.

Можете ли да си простите? Ако отговорът е „не“, не обичате себе си безусловно, ако е „да, но..“, важи същото. При безусловната любов няма „но“, при нея няма обстоятелства и условности.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари