IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансджендър от САЩ роди бебе. Не определя и пола му

14 декември 2017 16 00

Като пораснело малкото само щяло да реши дали да е мъж или жена

Снимка: Кадър от YouTube

Снимка: Кадър от YouTube

Трансджендър от САЩ стана първият човек с различна полова идентичност, родил бебе. Роден като жена Кейси Съливън от щата Уисконсин родил дете преди пет години, когато още не бил сменил пола си.

Четири години след това той започва да приема мъжки хормони и премахнал гърдите си. Но заради раждането на второто си дете от своя партньор Стивън, на Кейси му се налага за известно време да се откаже от хормонална терапия, съобщава The Mirror.

Когато се родило детето му – Феникс, с тегло 3,8 кг, на Съливан му се наложило да кърми бебето с донорско мляко. Двойката отказват и да обявят пола на малкото, тъй като смятат то да расте с полова неутралност и когато порасне да се определи само.

„Не харесвам, когато ми приписват какъв е пола на бебето ми. То ще порасне и ще реши. А въпросът какви са му гениталиите, ми се струва ужасен“, отбелязал родителят.

Съливан заявил, че не смята бременността за женска черта и не вярва в ролята на пола. Той се родил жена, на 19 години за първи път се омъжил, но започнал да страда от депресия и се алкохолизирал.

Когато родил за първи път се надявал, че това ще го накара да се почувства повече жена, но това не се случило, въпреки че той обичал детето. Три месеца след раждането Кейси се обявил за трансджендър и неговият мъж го изоставил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари