IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бързи и лесни плодови палачинки

16 декември 2017 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка Cloves and Vanilla

Снимка Cloves and Vanilla

Палачинките са от онези храни за закуска, които сякаш никога не ни омръзват, без значение в какъв състав и форма ги консумираме – френски, американски, с много шоколад, сладоледени, с домашно сладко, солени, катми, белгийски гофрети, бананови, с безглутенови брашна, без брашно... Да, палачинките имат хиляди вариации, но винаги можем да измислим още една по-вкусна, по-лесна, по-различна. Днешното предложение на Clovesandvanilla.com е за много бързи, пухкави, здравословни палачинки с ябълки, карамфил и канела. Те са едно изключително предложение за онези коледни сутрини, в които ви се хапва нещо по така, но ви мързи да готвите.... Тези палачинки се приготвят почти сами!

Съставки:

1 ч. ч. фини овесени ядки

1 ч. ч. прясно мляко или друго ядково мляко по ваш вкус

2 ч. л. кокосово масло (или друга мазнина по ваш вкус)

1 ч. ч. ябълки, почистени само от семките (оставете кората ако са домашни)

1/3 ч. л. бакпулвер (ако нямате, може да го замените със сода бикарбонат)

Подправки: щипка стрит карамфил, 1/4 ч. л. канела

В чашата на блендера първо трябва да смелите, с острието за сухо смилане, овесените ядки. С две-три пулсации сте готови (аз използвам Нутрибулет, но и с обикновен блендер, без различни ножове ще се получи).

Когато ядките ви са смлени, отстранете ножа и в чашата добавете почистените ябълки и млякото. С ножа за нормално смилане блендирайте сместа. На финала добавете подправките, яйцето, маслото и бакпулвера, поставете ножа за нормално рязане и блендирайте отново до получаването на смес, малко по-гъста от боза.

В нагорещен тефлонов тиган поставяйте по 2-3 малки палачинки. И след около минута-две ще трябва да ги обърнете с шпатула една по една. Задръжте около 30 секунди от другата страна и после ги извадете в чиния за сервиране.

Повторете това упражнение, докато оползотворите цялата смес за палачинки. Консумирайте още топли или охладени с крема сирене/ извара или мед/кленов сироп. Тези палачинки са колкото вкусни, толкова бързи и лесни за приготвяне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари