IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни кифлички с козе сирене

23 декември 2017 06 00

Лесна и бърза рецепта

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Днешното предложение на Clovesandvanilla.com е за вкусни и пухкави кифлички с козе сирене (пригответе го с предпочитаното от вас сирене), които са подходящи за късна коледна закуска или следобедно хапване. Меки, вкусни, топли.... трябва ви само чаша топло мляко с какао и дори най-студеният заснежен ден няма да ни изплаши!

Съставки:

1/2 кубче жива мая или 1 пак. суха мая

2 ч. л. захар

1 ч. л. сол

150 мл топло мляко

300 г пресято брашно + още 100 г за размесване и разточване

1/2 ч. л. чубрица (по желание)

2 яйца

2 с. л. зехтин или разтопено масло

сирене по ваш вкус (за плънката)

В малка купичка смесете маята, захарта и 1 ч. л. брашно със затопленото мляко (трябва да е хладко, но не горещо), разбъркайте добре, докато се разтвори маята и покрийте купичката за 10 мин, докато маята шупне. В дълбока купа пресейте брашното, добавете чубрицата, солта и оформете кладенче, в което ще прибавите зехтина, яйцата и шупналата мая.

Разбъркайте добре, в началото с лъжица, а после продължете да месите на ръка. Трябва да оформите меко и нелепнещо тесто. Покрийте тестото с кърпа и оставете на топло място да втаса (да удвои обема си) около час (ако бързате включете фурната на 100 градуса на вентилатор и поставете покритата купа с тесто в нея за 20-ина минути).

Готовото тесто разточете на набрашнена повърхност, до дебелина 5 мм и нарежете на триъгълници, от които ще оформите кифличките. В основата на всеки триъгълник сложете от предпочитаното ви сирене и завийте към върха на триъгълника.

Наредете кифличките в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте ги с кърпа и ги оставете за повторно втасване на топло за 10-15 мин. Загрейте фурната на 180 градуса, намажете бухналите кифлички с мляко и изпечете за 20-30 минути. Сервирайте още горещи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари