IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С дъх на история: Кулата, която вдъхновява поети, може да се наеме

5 януари 2018 13 00

Това е най-резервираната „хотелска стая“ на Острова

Снимка: Landmark Trust

Снимка: Landmark Trust

Туристите, които искат да останат в зашеметяващата стръмна скала във Великобритания, ще трябва да почакат дълго, тъй като тя е резервирана до юли 2019 г.

Удивителната Clavell Tower, която се използва като „хотелска стая“ и гледа към залива в Дорсет, е вдъхновила литературни величия, включително и писателя Томас Харди.

Тя се оказва толкова популярна, че нейните собственици заявяват, че след като се освободят нови дати, те веднага биват резервирани.

Четириетажната кула е построена през 1830 година и е спасена от потъване преди повече от десетилетие. През 2008 г. тя е обновена и отворена за туристи.

Оттогава се оказа невероятно популярна и понастоящем има 18-месечен списък на чакащи, тъй като календарът за резервации е запълнен месеци занапред.

От 1880 г. до 1914 г. кулата служи като наблюдателен пост за бреговата охрана, но след това бива изоставена.

След направен основен ремонт, кулата е изцяло трансформирана и обновена. Тя разполага със собствен санитарен възел, спалня, кухня, трапезария и хол, които са разположени на четири етажа.

Спалнята на третия етаж има врата към балкон, който обикаля цялата сграда, а седенето на последния етаж предлага фантастична гледка. Оттам може да се наблюдават промените на светлината, времето и морето от уютното убежище.

Снимки на великолепната кула може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари