От рекордно високите температури в Австралия до замръзналия Ниагарски водопад в Северна Америка изглежда се намираме в период на необичайно и екстремно време.

Към тези примери можем да добавим и едно друго събитие, което винаги силно изненадва и дори шокира – сняг в пустинята Сахара.

Въпреки че звучи невероятно да вали сняг в Сахара, това е факт за трети път от 40 години насам. Град Аин Сефра в Алжир преживява снеговалеж, като предишният път беше миналата година.

Аин Сефра се намира на северния край на Сахара и е известен като „Порта към пустинята“. Градът е разположен на около 1000 метра надморска височина и е заобиколен от Атласките планини.

По това време на годината температурите често са около нулата, а при подходящите условия и влага във въздуха определено е възможно да завали и сняг. Жителите обаче не помнят толкова тежка обстановка, колкото през тази година.

Освен крайно необичаен, снегът на Сахара е и изключително красива гледка. За да ѝ се насладите, вижте снимките, уловени от алжирския фотограф, Карим Бучетата, в нашата галерия.