IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да се справите лесно с тревожността

16 януари 2018 12 40

Стойката на тялото е много важна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дали става дума за интервю за работа, първа романтична среща или важна среща в офиса, ако знаете как да се справите с безпокойството, това ще ви помогне да се представите в най-добрата си светлина.

Независимо дали ви харесва или не, тревожността почти винаги е част от всяка ситуация, която ви вълнува силно и има твърде много неща, които могат да се объркат. Ако искате да се предпазите от тревожността, следвайте тези съвети.

1. Съсредоточете се върху вълнението, вместо върху страха

Според изследователи от Харвард преосмислянето на безпокойството като вълнение се свързва с по-висока продуктивност, отколкото при опитите да се успокоите.

По този начин не се съпротивлявате на тревожността. Идеята е да работите с нея, вместо да се борите с естественото си състояние на възбуда.

2. Коригирайте стойката

Изследвания на същите специалисти, които се фокусират и върху езика на тялото, показват, че позата на тялото, която изразява сила и мощ, предизвиква и усещането за власт и увереност.

Преди да дойде моментът да се сблъскате със ситуацията, която буди у вас тревожност, заемете съответната поза 30 секунди преди това. Ще бъдете изненадани колко ефективен е този ход.

3. Дишайте бавно и дълбоко

Ако се почувствате замаяни, проблемът може да е в дишането. Не забравяйте, че можете да го контролирате и промените. Прекаленото количество кислород не е непременно нещо добро, когато сте загрижени и се опитвате да мислите.

Когато забавите и задълбочите дишането си, изпращате мощни сигнали към мозъка си, които му действат отпускащо.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари