IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ябълков щрудел без брашно и захар

20 януари 2018 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Продължава да е януари, досегът с кантара да ни притеснява, а студеното време да провокира апетита ни за нещо сладко.

Единственият лек срещу нашата страст за сладко в студеното време е сладко, но без захар и без бяло брашно. Ето такъв е ароматният щрудел, който ще ви представим днес с Clovesandvanilla.com

Гарантираме ви, че е вкусен, ароматен, здравословен, диетичен и бърз.

Съставки:

1 ч. ч. фини овесени ядки

½ ч. ч. смлени на блендер фини овесени ядки, под формата на брашно

100 г стафиди

100 г портокалови корички (ако нямате може да ги замените с други сушени плодове – червени боровинки)

½ ч. ч. кисело мляко

1 ч. л. сода бикарбонат (ако не обичате сода, може да я замените с бакпулвер)

Подправки: 1,5 ч. л. канела, 0,5 ч. л. смлян карамфил, 1 пак. ванилия

1 с. л. зехтин

4 средни ябълки, почистени и нарязани на малки кубчета

3 яйца

Ако обичате все пак много сладки сладкиши може да добавите и 1/3 ч. ч. мед или кафява захар, но за нас и без мед и захар сладкишът е достатъчно сладък.

В една купа смесете всички сухи съставки с яйцата (предварително разбити с телена бъркалка) и киселото мляко с угасената в него сода (разбъркайте предварително содата в киселото мляко докато кипне). Разбъркайте добре, така че ябълките да се смесят с подправките и овесените ядки и прехвърлете в тавичка, покрита с хартия за печене.

Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути (може да проверите с клечка дали щруделът е напълно изпечен). Бързо, лесно, вкусно!

Сервирайте още топъл или леко охладен. Вкусен е сам по себе си особено когато сте на режим, но може да го гарнирате с цедено кисело мляко или топка сладолед за повече разкош.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари