IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йоркширкски минипудинги

21 януари 2018 06 00

Лесна и вкусна рецепта

Снимка: Cloves and Vanilla

Снимка: Cloves and Vanilla

Ако и вие всяка сутрин се чудите какво вкусно и топло (в студените дни) да приготвите за закуска, гарантирано ще оцените тази.

Може да я приготвите в здравословен или не чак толкова здравословен вариант, но важното е, че се приготвя светкавично бързо, лесно и е много вкусна.

В случай, че сте фенове на Джейми Оливър може дори да сте я приготвяли или да сте го виждали да я приготвя.

Ето и варианта на Clovesandvanilla.com с малки добавки в рецептата на Джейми.

Съставки:

2 яйца

100 мл прясно мляко (ако търсите здравословен вариант, може да използвате ядково мляко)

100 г пресято брашно (за здравословен вариант пълнозърнесто или оризово брашно, или пък смелете на брашно фини овесени ядки)

2 с. л. извара или натрошено козе сирене

1 ч. л. сол (ако използвате козе сирене сложете само щипка сол, защото козето сирене е доста солено)

1 ч. л. захар

Опционални добавки към рецептата са:

30 г нарязани на ситно маслини/ сушени домати или накъсана на много ситно пушена сьомга

Подправки на вкус: риган/босилек/чубрица

В дълбока купа разбъркайте с миксер или с телена бъркалка яйцата и млякото, после добавете изварата и ако искате по-богат вкус някоя от опционалните добавки, и разбъркайте добре. На финала добавете солта, захарта, пресятото брашно и подправки (ако искате) и разбъркайте. Трябва да се образува гъста палачинкова смес.

Намаслете форма за мъфини с 12 гнезда със зехтин или кокосово масло и я пъхнете във фурната при 230 градуса, за да се загрее силно. Когато е силно загрята я извадете и разпределете равномерно сместа. Пълнете формичките до половина, защото после пудингите ще бухнат.

Върнете тавата във фурната и продължете да печете още 15-20 мин, докато пудингите станат златисти и набухнат от яйцата в тях. Важно е да не отваряте фурната по време на печене, за да не спаднат вашите минизакуски. Когато са готови извадете тавичката от фурната и с виличка внимателно извадете минипудингите от тавичката.

Сервирайте горещи или напълно охладени със сладко или с малко сирене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари