IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненадаха Хари и годеницата му Меган с любовна лъжица

19 януари 2018 11 40

Дарът е от техни съименници – Хари Смит, на шест години, и 9-годишната Меган Тейлър

Снимки: Reuters

Снимки: Reuters

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл са получили като подарък келтска любовна лъжица по време на посещението си в Кардиф, Уелс, предаде ДПА.

От двореца Кенсингтън са разпространили снимки, които показват как двойката приема любовния дар от съименниците си – Хари Смит, на шест години, и 9-годишната Меган Тейлър.

Върху изработената от дърво лъжица фигурират инициалите Х и М, както и келтски възел, подкова, преплетен ечемик – символи на вечна любов, късмет и сплотеност.

Заради сложния си дизайн – свидетелство и за уменията на майстора, традиционните любовни лъжици вече не се използват по предназначение и служат само за декорация. Най-старата известна в Уелс подобна лъжица е изложена в музей близо до Кардиф и датира от 1667 г. Смята се обаче, че традицията за изработването им се е зародила доста по-рано.

След като са получили любовната лъжица, принц Хари и Меган Маркъл са посетили Кардифския замък и са се срещнали с творци и участници в Уелския фестивал на културата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари