IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2 начина да се освободите от дребните неща и да бъдете щастливи

19 януари 2018 12 20

Пуснете ги най-сетне и живейте живота си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В един или друг момент от живота, без значение колко щастливи сте, може да бъдете разтревожени от нещо, което не сте смятали, че би ви притеснило. Възможно е да бъдете раздразнени от хора, които обичате, или от неща, които смятате за незначителни.

Но най-лошото нещо, което някога може да кажете на човек, който е притеснен или обиден от нещо, е: „Това не е голяма работа! Не се притеснявай.“

Когато кажете нещо подобно, това означава, че отхвърляте чувствата на човека.

И независимо дали сте съгласни с това твърдение, никога не казвайте на някого, че това, което чувства е грешно. Защото всеки става жертва на притеснения и тревоги за дребни неща.

Щастието се крие и в намирането на начин да се спре безпокойството за нещата, които нямат голямо влияние в живота и да се научите да се освобождавате от тях.

Предлагаме ви няколко съвета, с които можете да постигнете това.

1. Спрете да се фокусирате върху онова, което ви притеснява

Намерете си нещо, което да ви разсейва от тези мисли. Гледайте епизод на телевизионно предаване, което обичате, или почетете интересна книга.

Музиката също може да ви помогне. Слушайте любимата си песен или поговорете с приятел за това. Музиката е чудесен начин да се спасите от лошото настроение.

2. Нарушете порочния кръг

Има част от мозъка ни, която започва да се върти около едно и също, и точно това вплита мислите в порочен кръг около дребното на пръв поглед нещо, което ви притеснява. Ако не успеете да го прекъснете, то няма да спре да ви измъчва.

Помислете в перспектива, вгледайте се в „голямата картинка“, за да се уверите, че притесненията ви са само малка част от цялото. Така по-лесно ще стигнете до убеждението, че те имат по-малка значимост, отколкото им придавате.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари