IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха ли лек срещу стареене?

22 януари 2018 05 15

Учени: Протеин ни помага да доживеем до дълбока старост

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Оказа се, че здравословният начин на живот и спазването на диети нямат никакъв принос – човек може да доживее до дълбока старост благодарение на протеин, съобщи Лента.

Учени от Йейлския университет в САЩ установиха, че структурата на протеина бета-Klotho позволява да се регулира чувствителността към инсулина в организма. Повишената по изкуствен начин активност на въпросния протеин допринася за бързо възстановяване на клетките и в резултат може значително да се увеличи продължителността на живота.

Учените отбелязват, че повишената активност на бета-Klotho дава също възможност да се ускори метаболизмът и позволява на организма да започне „ускорено“ изгаряне на калории, без да се прибягва до каквито и да било диети.

Препарати, които стимулират активността на протеина, могат да станат не само ефикасно средство за борба с тежки форми на затлъстяване и диабет тип 2, но и значително да увеличат клетъчната активност, давайки възможност на организма „да обнови“ клетките с ускорени темпове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари