IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Солена торта без тесто

28 януари 2018 06 00

Вкусна и бърза вечеря

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Ако ви е писнало от топли супи за вечеря, днес в унисон със слънчевото време през деня искаме с Clovesandvanilla.com да ви предложим една слънчева вечеря, която да усмихне вечерта ви.

За да си я приготвите още тази вечер ще ви трябват само няколко съставки, като можете спокойно да правите промени дори и в тях. Вечерята ви ще стане в рамките на не повече от час, от който около 45 минути ще се пече. Прекрасно допълнение към нея е леката салата и чаша-две хубаво червено вино.

Съставки:

6 яйца

1 малка глава карфиол, почистена и нарязана на малки парченца (около 500 г)

1 малка глава броколи, почистена и нарязана на малки парченца (около 250 г)

1 малка глава лук, нарязана на малки кубчета

2 опак. Котидж сирене или извара (по 250 г всяка)

½ опак. Скир (може да го замените с Рикота)

1 опак. царевица (изцедете я от водата)

Подправки: 1 ч.л. сол, черен пипер на вкус, 1 с.л. зехтин

Ако искате да имате нещо месно – може да добавите пилешко/пуешко пушено филе, шунка, пушена сьомга или колбас по желание, отново нарязан на кубчета (месото не трябва да е сурово, а преработено) – на мен ми харесва в изцяло зеленчуков вариант

В една дълбока купа разбийте яйцата, сиренето, зехтина и подправките. Към получената смес добавете зеленчуците и месото (ако искате да има месо). Разбъркайте добре, така че зеленчуците да се овкусят със сместа от яйца и сирене.

Прехвърлете сместа в предварително намаслена форма за торта и изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40-45 минути.

Можете да консумирате гореща солената торта за вечеря или охладена като следобедно похапване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Зари ( преди 6 години )
Преди този разход, помисли за по-солиден приход.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар