IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В кралския дворец на Норвегия: Кейт и Уилям на официален обяд

2 февруари 2018 11 40

Тоалетът на херцогинята ясно показваше, че чака бебе

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Съпругата на британския принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж Катрин е на посещение в Норвегия. В страната Кейт се срещна със световния шампион по шах, норвежкия гросмайстор Магнус Карлсен.

Пред него тя призна, че така и не сее научила да играе шах, предаде Норвежкото телеграфно бюро.

В страната Кейт е в компанията на своя съпруг. Херцозите на Кеймбридж бяха приети от норвежкия крал Харалд Пети и от кралицата Соня и имаха официален обяд в кралския дворец.

Принц Уилям и съпругата присъстваха на среща със създателите на най-успешните норвежки прохождащи компании, сред които бяха и авторите на шахматното приложение PlayMagnus.

С негова помощ притежателите на смартфони могат да премерят сили с компютърния шампион, да чуят неговите съвети.

Потребителите могат да вземат участие и в съревнование за турнири на живо с Магнус Карлсен. Сред почетните гости беше и самият 27-годишен норвежки световен шампион по шахмат.

Принц Уилям си призна пред него, че е начинаещ в шаха, докато съпругата му довери, че уменията ѝ на шахматната дъска стигнали само до играта на дама, но така и не се научила да играе шах.

Херцозите на Кеймбридж са в очакване на появата на третото им дете.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари