IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ароматен италиански портокалов кекс

3 февруари 2018 06 00

Как да го приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Това е един от най-слънчевите кексове, които са приготвяли от Clovesandvanilla.com.

Приготвя се изключително лесно и дори най-големият новак в кухнята ще се справи с него. Рецептата е на една от любимите ни италиански кулинарни блогърки Бенедета и е без изменения, единственото което не приготвяме са портокаловите резенчета.

Десертът остава пухкав и мек за няколко дни, ако изобщо успеете да не го изядете още същия ден. Много ароматен, пухкав и жълт и е... и приканва за още едно, и още едно парченце. Ако решите да усмихнете следобедната си закуска с него, ето и самата рецепта:

Съставки:

3 яйца, на стайна температура

1 пак. ванилия

200 г захар

250 г пресято брашно (аз използвах пълнозърнесто)

1 ч. л. бакпулвер

1 голям или два малки биопортокала (целите)

100 мл олио или разтопено кокосово масло

В тенджерка сварете за около 30 минути портокалите с корите. След като се сварят, отделете водата, нарежете портокалите с корите на парчета и ги пасирайте до пюре (аз използвам нутрибулета, но можете да постигнете същия ефект и с пасатор). Оставете пюрето да се охлади напълно.

В дълбока купа смесете яйцата, захарта и разбъркайте с миксер, до получаване на кремообразна смес. Добавете към сместа олиото, разбъркайте и после добавете портокаловото пюре, отново разбъркайте. На финала добавете пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и разбъркайте с шпатула до получаване на хомогенна смес, без бучки от брашно.

Поставете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари