IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато любимият е и бизнес партньор: 3 начина за баланс в отношенията

7 февруари 2018 09 40

За равновесието в отношенията, когато половинката ви е в един бизнес с вас

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато ръководите свой бизнес, могат да се появят много препятствия по пътя. Заедно с всички задължения, постигането на равновесие между професионалния и личния живот може да се окаже допълнително предизвикателство, особено ако сътрудник е вашата половинка.

От една страна, е добре, че семейният бизнес е изцяло в ръцете на семейството, но много често се случва работата да се намеси в романтичния ви живот, без дори да го осъзнаете. А това крие риск от много конфликти и проблеми.

Какво да имате предвид, за да запазите любовта жива и брака – здрав?

1. Придържайте се към своите задължения

Ключовият момент при бизнес отношенията с половинката ви е да се придържате към специфичните си умения и определена роля и също да позволите вашият съпруг или съпруга да направи същото.

Както всеки партньор има своята роля в брачните отношения, същото важи и за бизнеса.

2. „Изключвайте“ бизнес отношенията

Когато ръководите бизнес, е важно да сте наясно с приоритетите си. А когато правите това с брачната си половинка, основният ви приоритет трябва да бъде вашата връзка.

Това означава, че понякога трябва да изключите телефона и да прекарате време един с друг, вместо постоянно да мислите за работа.

Определете си ритуал, който да е само за двамата и да не е свързан с работата. Правете го всеки ден.

3. Поддържайте отворен диалог

За да има успех във всяко едно партньорство, комуникацията е ключова. Понякога в една връзка разчитате, че партньорът ви просто знае какво мислите. Макар да чувствате, че между вас има силна връзка, това невинаги помага в бизнеса.

Въпреки че често може да кажете какво си мисли партньорът ви и си завършвате взаимно изреченията, уверете се, че продължавате да общувате.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари