Днешната супа надгражда лесната и бърза царевична крем супа и е подходяща за грипния сезон, когато всички лекари препоръчват консумацията на пилешка супа.

За да приготвите тази супа ще ви трябва домашно приготвен пилешки бульон, сварено пилешко месо, малко сирене и консерва царевица.

Ако тези съставки са ви налични, ще приготвите супата точно за 20 минути, ако не, разгледайте рецептата ми за пилешка супа и домашен пилешки бульон, направете си първо тях, а на следващия ден пригответе супата.

Ето рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

50-100 грама козе сирене (но може да използвате класическо бяло българско сирене по ваш вкус)

1 консерва царевица

Домашен пилешки бульон (количеството е толкова, колкото е количеството царевица)

Предварително сварено пилешко месо (почистено от кожа и кости и нарязано на ситно)

Подправки: черен пипер, суха мащерка и сол на вкус

В тенджерка смесете царевицата и пилешкия бульон, добавете подправките на вкус и поставете на котлона. Оставете супата да ври около 10-15 минути, като разбърквате от време на време. Отделете тенджерката от котлона, прибавете бучката сирене и пасирайте до получаването на гладка хомогенна смес. На финала добавете нарязаното на късчета пилешко месо и разбъркайте.

Сервирайте гореща с малко крутони или люти чушки.