IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо до облаците: Най-високият хотел е в Дубай

12 февруари 2018 10 40

Издига се на 356 метра височина и бие само с метър предната сграда рекордьор

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Най-високият хотел в света се намира в Дубай и се извисява на 356 метра височина. Новината съобщи правителството на арабското емирство на страницата си в Twitter.

Gevora Hotel се издига на просторното авеню „Шейх Зайед“. Сградата счупи само с метър рекорда на съседния 355-метров хотел от веригата Мариот (Marriott), който навремето надвиши рекордните 333 метра на друг хотел в квартала – Роуз Райхаан (Rose Rayhaan) от веригата Ротана (Rotana).

Gevora Hotel е разположен в 75-етажен небостъргач с цвят на злато. Според изданието The National той разполага с четири ресторанта, басейн, луксозни спа помещения и спортен салон.

В Дубай вече се намира най-високият небостъргач в света, Бурдж Халифа (Burj Khalifa), издигащ се на 828 метра. Емирството се впусна и в изграждането на още по-висока сграда, чиито размери засега се пазят в тайна.

Градът държава е една от основните туристически дестинации в Залива. През 2017 година той посрещна рекордните 15,8 млн. посетители, или с 6,2 на сто по-малко в сравнение с предходната година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари