IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да бъдете честни със себе си

20 февруари 2018 16 00

Които може да променят живота ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Да се научите да бъдете честни със себе си, независимо от това колко горчива може да е истината, всъщност е проява на любов към самите вас. Това е част от ангажимента да бъдете всичко, което искате, можете и за което сте създадени.

Нещо толкова просто като да сте честни към себе си може буквално да промени живота ви, особено ако до този момент сте живели в лъжа. Това може да е ключът към постигането на вашите мечти.

По този начин може да получите това, което наистина искате, а не онова, което си мислите, че искате. Много често се случва обаче да залъгвате себе си, за да се успокоите или поради друга причина, което е саморазрушително действие.

Как да започнете да бъдете честни със себе си?

1. Приемете, че изборите, които правите, са единствено и само ваши

Поемете пълна отговорност за всички ваши избори, без оправдания или търсене на виновници. В крайна сметка вие сте там, където сте, заради изборите, които сте направили. Това е основата на всички други стъпки в процеса.

2. Променете начина си на мислене

Бъдете отворени да правите смела и реалистична самооценка – без оправдания, притеснения или чувство на вина.

Честността никога не трябва да бъде придружавана от думата „брутален“, затова бъдете внимателни и добри към себе си, точно както бихте били, когато оценявате приятел.

3. Бъдете прозрачни

Поемете ангажимент да сте наясно какво искате да правите и къде искате да стигнете. Питайте се по-често „защо“, отколкото „как“.

Всеки път, когато смело изследвате причините за избора си, засявате семена, които ще се превърнат в постоянни модели на честност към самите вас.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари