IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 стъпки за преодоляване на емоционалната болка

22 февруари 2018 13 40

Да бъдете заети не е достатъчно

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Силата на ума е наистина удивителна. Почти всеки ден чуваме истории за хора, които преодоляват заболяване или травма, благодарение на силата на ума си. Неговият потенциал е и обект на изследване на много учени.

Повечето от нас използват тази сила ежедневно, без дори да осъзнават.

Емоционалната болка обаче е нещо, което действа изключително разрушително за личността. Тя обикновено блокира силата на ума и се налага да се действа стратегически, за да се превъзмогне и да се установи отново балансът в емоциите.

Можете да я преодолеете с тези няколко стъпки.

1. Направете нещо коренно различно извън комфортната ви зона

Организирайте си пътешествие, макар и само за един ден. Подарете си скок с парашут, гмуркане или друго приключение. Направете нещо, от което ви е страх. Нещо, което да ви шокира и да ви извади от настоящата ви нагласа. Да сте постоянно заети не е достатъчно.

Нужно ви е нещо съвсем различно от ежедневието, за да ви разкрие нови възможности.

2. Излезте на среща.. със себе си

Поглезете се и обичайте себе си. Отидете на театър или на разходка в парка или на плажа. Направете нещо, с което да кажете на себе си „обичам те“.

Ако емоционалната болка включва и друг човек, не правете нещата, които двамата сте правили заедно.

3. Разчистете дома си

Отървете се от всякакви вещи, които ви напомнят за причината за емоционалната ви болка. Ако не ги виждате, ще забравите за онова, което ви носи болка. Вече няма да се чувствате подвластни на този конкретен предмет и по-лесно ще продължите напред.

4. Яжте, спете и тренирайте

Движението предизвиква емоции, затова помислете как да увеличите физическата си активност. Набавяйте си поне 8 часа сън всяка нощ и се хранете здравословно. По този начин ще укрепите както тялото, така и ума.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари