IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маслени бисквити с малини

25 февруари 2018 06 00

Ароматна идилия от боб Тонка, ванилия и малинов конфитюр

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Ако има нещо, което много обичаме, то това със сигурност са сладките бисквити.

В студените дни няма нищо по-приятно от аромат на ванилия, в комбинация с малинов конфитюр.

Те се приготвят бързо, лесно и определено са изключително вкусни. Ето и рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

300 г пресято брашно + още за доомесване и разточване

½ ч. л. бакпулвер

70 г меко масло

60 г захар

2 яйца на стайна температура

2 с. л. прясно мляко на стайна температура + още малко за намазване

Подправки: ванилия, ½ настърган Боб тонка

1 бурканче домашен малинов конфитюр (може да го замените с всеки любим ваш домашен конфитюр, но трябва да е с гъста консистенция, за да не изтече от сладките)

За да не се стегне мекото масло при работата с него е желателно да използвате съставки (мляко и яйца) на стайна температура.

Първата ви стъпка е да темперирате съставките – извадете ги от хладилника около 1 час преди да започнете работа по сладките, а маслото може да поставите на радиатора, за да омекне по-бързо. Разбъркайте мекото масло със захарта, добавете яйцето, млякото и подправките и отново разбъркайте. На финала добавете пресятото брашно с бакпулвер. Трябва да омесите меко, еластично и незалепващо тесто. Ако има нужда добавете още малко брашно или мляко.

Когато тестото ви е готово, разточете го на набрашнена повърхност, до кора с дебелина 3-4мм. Намажете разточената кора с домашния конфитюр, завийте на руло и разрежете рулото на резени от по 1-2 см. Поставете получените охлювчета полегнали върху хартия за печене. Намажете сладките с мляко и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 13-15 мин.

Охладете върху решетка и може да съхранявате в кутия/буркан за бисквити.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари