IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че е време да напуснете работа

1 март 2018 12 10

Службата ви носи стрес, а развитие – никакво

Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Всички си имаме нашите добри и лоши дни на работното място. Понякога имаме дни, седмици и дори месеци, в които се чувстваме зле в службата, не се разбираме с нашите мениджъри, поне няколко колеги ни дразнят непрекъснато, крайните срокове ни притискат, налага се да си доработваме у дома или след работно време и просто кариерата ни не върви по начина, по който ни се иска.

И все пак, невинаги това са причини да си търсите щастието извън тази компания.

Ако се чудите дали трябва да продължите да работите на това място, ето и петте знака, които ще ви подскажат, че е време да се огледате за нещо ново:

1. Зациклили сте на едно ниво, знаете че няма да научите нищо ново

Ако вашето работно място не предлага никакви възможности за развитие, за придобиване на нови умения и/или знания и чувствате, че влизате в една до болка позната рутина, може би е добре да си потърсите нова работа. Ако компанията не ви дава възможност да работите по нови проекти, да посещавате семинари, конференции и срещи, ако смятате, че няма да можете на това място да усъвършенствате основните си умения или да получите нови, то това е ясен знак, че настоящата ви работа не ви помага да подобрите базата си от знания и кариерата ви няма да се развие скоро.

2. Не виждате възможност за повишение/растеж

Ако от години работите на едно и също място, но нито веднъж не сте получили повишение, то ясно е че в тази фирма няма да се докоснете до професионален растеж. Ако чувствате, че вашите талант, потенциал и опит не се използват правилно, това е една много добра причина да обмислите напускането си.

3. Работната среда ви действа отрицателно

Без значение колко много обичате това, което правите, ако работите сред стрес и негативни емоции, то това може да повлияе на продуктивността и мотивацията ви. Ако шефът ви винаги се оплаква от вас без основателна причина, ако колегите ви завиждат и се държат зле с вас, ако политиката на компанията не ви допада и всичко това ви носи безсънни нощи, то най-добре подгответе заявлението си за напускане. Здравето и спокойствието ви са много по-важни!

4. Нямате сигурност за бъдещето си

Ако фирмата, за която работите е потъващ кораб и постоянно сте изправени пред заплахата да изгубите работата си и то не по ваша вина, то огледайте се за нещо по-стабилно.

5. Работата вреди на личния ви живот

Концепцията за равновесие между професионалния и личния живот е важно условие за постигането на щастие. Ако във вашия случай това равновесие отсъства, замислете се заслужава ли си да жертвате личния си живот и дали не е по-добре да потърсите нови професионални възможности.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Той да му мисли ( преди 6 години )
Мдааа, Робърт Дениро го е закъсал!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар