IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусни бисквити с портокал и шоколад

5 март 2018 06 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Ако има бисквити, които приготвяме винаги по повод празник или просто когато ни се хапва нещо сладко, или ни предстои пътуване, то това са тези лесни бисквити с портокал и шоколад.

В каквато и разновидност да сме приготвяли тази рецепта в годините с пълнозърнесто брашно, със сушени плодове, без шоколад, с лимон вместо портокал, бисквитите винаги са се радвали на всеобщото одобрение.

Най-класическата им рецепта обаче е семпла, нежна, ванилено-портокалово-шоколадова и много любима. Ето я и нея от Clovesandvanilla.com

Съставки:

200 г много меко масло

3 яйца

400 г пресято брашно

1/2 ч. л. сода бикарбонат

1/2 ч. л. бакпулвер

2 с. л. портокалов сок или мляко

кората на 2 портокала

200 г шоколадов чипс или шоколад нарязан на малки парченца

щипка сол

200 г захар

ванилия

Разбъркайте мекото масло със захарта до получаване на мек крем (най-добрият вариант е да го направите с миксер, но и с вилица или бъркалка на ръка се получава, просто ще вложите повече усилия). Към получената смес добавете едно по едно яйцата, портокаловата кора, сока от портокала/прясното мляко и разбъркайте добре. В отделна купа смесете сухите съставки: пресейте брашното заедно със содата и бакпулвера, добавете ванилията и ги прибавете в купата с течната смес. Смесете хубаво съставките и на финала добавете шоколадовите парченца и разбъркайте отново, за да разпределите шоколада в цялата смес.

С две малки чаени лъжички загребвайте от сместа и поставяйте бисквитената смес върху хартия за печене с разстояние между тях. В зависимост от количеството което загребвате можете да направите големи и по-малко като брой бисквити – ок. 30 или по-малки и повече като брой около 40-50 броя. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути – бисквитите трябва да са меки и все още влажни, когато ги извадите от фурната. Охладете върху метална скара и приберете в кутия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари