IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да засилите интуицията си

7 март 2018 11 20

Помислете как да притихнете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Случвало ли ви се е да сте раздвоени между гласовете в главата ви, тъй като някои ви дават съвети, а други дълбаят болезнени дупки във вече колебливата ви самооценка. Тогава се чудите кой глас да последвате.

Разбирането на начина, по който интуицията работи, какво представлява и какво не е, може значително да опрости живота ви. И така, какво е интуицията?

Това е способността да знаете или да разбирате нещо незабавно, без да са ви нужни разсъждения или доказателства. Тя може да бъде описана и като хитро шесто чувство или инстинкт.

Невинаги обаче имаме връзка с интуитивните си способности и сме склонни да следваме интуицията, а това в повечето случаи се оказва грешка.

Как можете да станете по-интуитивна личност?

1. Притихнете

Изберете дейности, които ви позволяват да останете в покой. Животът често е прекалено натоварен и труден и не е лесно да чуете малкия глас в главата си. Опитайте да внесете повече спокойствие в своето ежедневие, чрез дейности като медитация и йога. Така ще засилите своята интуиция.

2. Доверете се, че имате вътрешна система, която ви подкрепя

Често не вярваме на информацията, която идва отвътре. Когато получим интуитивни съобщения, ние сме склонни да се изненадаме и да не знаем какво да правим с тях.

Започнете да слушате съобщенията и да ги наблюдавате. Вижте какво се случва, когато ги следвате.

3. Правете разлика между интуиция и ограничени убеждения

Интуицията обикновено идва от нищото и често не е свързана с дейността, която извършвате. Чувството е неутрално и с усещане за подкрепа.

Така например, може да се разхождате навън на слънце, да мислите за нова рецепта за вечеря и изведнъж да осъзнаете, че е време да напуснете партньора си. Нямате представа откъде е дошло това усещане. През този ден не сте се ядосвали на него/нея. „Съобщението“ се появява в неутрален тон. То е просто съвет.

Ограничените убеждения като цяло са свързани с това, което се случва в настоящия момент. Тогава по-скоро сте в обтегнати отношения с партньора си и се чувствате ядосани и наранени. И в следствие на тези свои усещания, взимате решение за край на отношенията.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари