IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Значение на 12-те дома на хороскопа

17 март 2018 13 00

Разберете повече за това какво представлява наталната карта

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Подобно на часовник, хороскопа (наталната карта на всеки човек) е разделен на 12 сегмента или домове, всеки управляван от различен знак. Започва се с първи дом и се върви обратно на часовниковата стрелка.

Всеки дом е свързан с набор от характеристики, започвайки от личността на човек, минавайки към външния свят и отвъд него. В момента, в който човек се ражда, планетите се намират в специфични знаци и домове.

Когато една или няколко планети се намират в определен дом от хороскопа на човек, те дават акцент върху него и се предполага, че съдбата на този човек ще е по-интересна именно по характеристиките на този дом. 

Първите шест дома са свързани повече с личноста, докато вторите шест говорят по-скоро за взаимоотношенията на човек с външния свят.

Ето и какво представляват тези 12 дома:

1-ви дом:

С него започва наталната карта - непосредствено под източния хоризонт. Той обхваща всички "първи" неща в живота: първото впечатление за човека, неговия външен вид, талантите му, самооценката му, темперамента му, новите инициативи, свежото начало... Домът е управляван от знака Овен. От върха на първия дом изгрява Асцендента и знакът, в който попада той е определящ за излъчването ни.

2-ри дом:

Той обхваща всички въпроси, свързани с материалната и физическа среда на човек. Той управлява приходите, парите и самочувствието на човек. Следователно указва придобитото чрез лични усилия. Показва до известна степен и как ще бъдат изразходвани тези средства. Управляван е от знака Телец.

3-ти дом:

Той управлява всички форми на комуникация - говорене, мислене, писане. Показва отношенията на родения към братята, сестрите и близките роднини. Отнася се и за късите пътувания, учението, възпитанието. Управляван е от знака Близнаци.

4-ти дом:

Този дом седи на дъното на наталната карта и за това управлява "основата" на всички неща. Това включва вашият дом, неприкосновеността на личния живот, вашите родители (особено майка ви), вашите собствени майчински способности. Дава указания за средата, в която ще живеете. Показва наследствените склонности, а също и какъв ще бъде краят на живота. Управляван е от Рак.

5-ти дом:

Той се управлява от драматичния Лъв, който има отношение към самоизразяването, творчеството,  романтиката, забавлението. Петият дом показва децата на родения и половите му инстинкти и склонности. С други думи,  той владее живота на сърцето, усещанията и емоциите, идващи чрез сетивата.

6-ти дом:

Той ни дава повече яснота за здравето, хигиената и други физически нужди. Показва ни болестите и техните причини. Въобще това е домът, който указва състоянието на нашето тяло и грижите, които трябва да полагаме за него. Дава указания и за отношенията ни с нашите подчинени. Управляван е от знака Дева.

7-ми дом:

Това е секторът на взаимоотношенията. Този дом урежда всички партньорства, както бизнес, така и лични. Също така и въпроси, свързани с договори, съдружия, приятелства, обществени дела, неприятели, съдебни битки, бракове и бизнес сделки. Управляван е от Везни.

8-ми дом:

Осмият дом е наречен окултен и има отношение към  тайната на живота и смъртта. Затова на първо място ни показва всички фази и степени, през които преминава съзнанието. Носи указания за смъртта и всичко, свързано с нея - наследства, завещания. Този загадъчен сектор е управляван от Скорпион и разкрива още за финансовото състояние на съпруга.

9-ти дом:

Той обхваща интелекта, международните пътувания, чуждите езици, вдъхновенията, висшето образование, късмета, приключенията, религията, философията, морала и етиката. Тоест, показва ни духовните стремежи на човек и условията за тяхното задоволяване и проявление. Показва ни и убежденията и мирогледа, които човек ще има в живота. Управляван е от Стрелец. 

10-ти дом:

Той се намира на върха на наталната карта и управлява структурите, корпорациите, традициите, постиженията, дисциплината, властта. Тоест, той ни показва какво ще бъде социалното положение на индивида, неговият имидж. Говори и за бащата и бащинството. Указва и успехите в кариерата. Управляван е от Козирог.

11-ти дом:

Той управлява екипите, приятелствата, групите в общество, новите технологии и електронните медии. Показателен е за обществото и кръговете, в които индивидът ще се движи. Показва също желанията, надеждите и амбициите на родения, а също печалбата от професията и приятелите. Има отношение към знака Водолей. Също така разкрива дали човек ще е оригинален, ексцентричен, изобретателен. 

12-ти дом:

Хороскопът завършва с този дом, който управлява  крайните етапи на всичко - завършванията, задгробния живот, старостта. Това е домът на изпитанията, грижите, ограниченията. В този дом човек се учи да не се счита за специален, а да се разглежда като част от цялото. Също така домът се свързва с отделянето от обществото. Той управлява въображението, творчеството, изкуствата, подсъзнанието. Управляван е от знака Риби. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари