IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си приготвим нисковъглехидратна баница?

18 март 2018 06 00

Рецептата е лесна и бърза

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Търсенето на алтернативни, но вкусни идеи за закуска продължава и по време на топлите дни.

Днешното предложение за нисковъглехидратна баница се вписва идеално в критериите ни, а именно: малко количество калории, липса на бяло брашно, вкусна и топла закуска, лесно и бързо приготвяне.

Самата „баница“ прилича малко на питка със сирене или голяма сиренка, но определено е много вкусна.

Ето и как да си я приготвите с рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

200 г фини овесени ядки

3 яйца

250 г натрошено сирене (ако следите калориен прием използвайте извара)

2 с. л. зехтин/кокосово масло без аромат или гхи (ако не следите калориен прием)

1 ч. л. бакпулвер

50 мл прясно мляко

300 г кисело мляко

Щипка сол (ако използвате извара може да добавите ½ ч. л. сол)

В дълбока купа смесете съставките. Прехвърлете сместа в тавичка покрита с хартия за печене и изпечете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Може да я консумирате още топла с кисело мляко или напълно охладена с чаша чай или топло мляко.

Бързо, лесно, вкусно!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари