IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде се живее най-скъпо?

20 март 2018 13 00

И кои населени места попадат в топ 10

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За пета поредна година Сингапур е най-скъпото място за живеене на планетата. Според данни на ежегодния доклад на Economist Intelligence Unit жителите на азиатския град държава имат най-скъпото ежедневие.

Проучването сравнява цените на повече от 150 продукта и услуги, като хляб, цигари, вино и бензин, по целия свят, адаптирайки ги към чуждестранната валута.

Според данните на изследването поевтиняването на щатския долар означава, че Ню Йорк и Лос Анджелис вече не са сред най-скъпите места за живеене. Те паднаха от 9-о и 11-о място в класацията, където се намираха миналата година, до 13-о и 14-о за тази година.

В по-голямата си част списъкът се оглавява от азиатски и европейски градове. Париж и Цюрих се нареждат на второ място. Сеул и Хонг Конг също влизат в топ 10. Осло, Женева и Копенхаген също се нареждат сред най-скъпите градове в света.

Токио обаче пада значително тази година. През 2013 г. японската столица бе смятана за най-скъпото място за живеене. За 2018 г. обаче не влиза в топ 10 на класацията, като се нарежда под номер 11.

Тел Авив е единственият град от Близкия изток, който се нарежда сред 10-те най-скъпи градове тази година. Сидни също „скача“ в списъка, като става десетият най-скъп град в света.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари