IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Халката на Меган Маркъл – от уелско злато

22 март 2018 09 40

Принц Хари ще спази традицията за сватбения пръстен

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Поредни подробности около най-чаканата сватба на годината – тази на Меган Маркъл и принц Хари.

Младоженецът ще спази традицията в британското кралско семейство да сложи на пръста ѝ халка от уелско злато, съобщи Ройтерс.

Неговата прабаба, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г.

След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям. Халката на Меган Маркъл вероятно ще бъде изработена от бижутерийната къща „Уортски“ в лондонската им работилница.

Директорът на мините „Клогау“ Бен Робъртс каза, че вероятно пръстенът ще е от светложълто злато, за да отива на годежния пръстен, а не от характерното розовеещо злато, предпочитано за фирмените бижута.

През 1981 г. „Клогау“ подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Сватбеното тържество ще се състои на 19 май.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари