IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да не пропуснете да видите в Амстердам?

23 март 2018 12 30

Някои от най-красивите места в холандската столица

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Амстердамските канали и лалета са световноизвестни. Холандската столица обаче се гордее и с най-високата концентрация на музеи, галерии и културни центрове на глава от населението в света.

Независимо по кое време на годината посещавате Амстердам, винаги има какво да правите – както ако харесвате традиционните забележителности, така и ако ви впечатляват по-нестандартните.

Ще ви представим кратък списък на онова, което не бива да пропускате да видите в столицата на Холандия.

Музеите

Първо отметнете най-големите – Музеят на Ван Гог, Националния музей (Rijksmuseum), Общинския музей (Stedelijk Museum).

Отделете обаче и време, за да посетите и по-малко известните, като Музея на тропиците (Tropenmuseum). Може да ви бъде интересно също така да се отбиете до Музея на еротиката, Музея на марихуаната и хашиша, Музея на мъченията и Музея на сиренето.

Може да се порадвате на красиви растения и без да излизате навън

Без значение какво е времето навън, бихте могли да се насладите на тропически растения и ботаническа градина Хортус Ботаникус. Основана през 1638 г., тя е една от най-ранните ботанически градини, които все още съществуват.

Вижте града от птичи поглед

Резервирайте обиколка с екскурзовод на Вестеркерк и изкачете най-високата църковна кула в Амстердам, където се разкрива една от най-добрите панорамни гледки към града.

Вътре ще видите огромен орган и колони, които се осветяват от слънчевите лъчи, преминаващи през красиво украсени прозорци. Ще видите и паметник на Рембранд, който е погребан там през 1669 г., но никой не знае точно къде.

Пийте бира в най-високата вятърна мелница в Холандия

През уикенда не пропускайте да посетите вятърната мелница от 16-ти век – най-високата в Холандия – наречена De Gooyer. Там ще имате възможност да опитате няколко вида бири от малката органична пивоварна.

Вижте града, потънал в светлина, през нощта

Почти всички круизи по канала в Амстердам се извършват на лодка с покрив или поне една част, която е закрита. Така че няма значение какво е времето навън.

Всъщност най-добрият начин да усетите духа на Амстердам, е разходката през нощта. Ще можете да видите някои от осветените мостове и къщи около канала, датиращи от 1282 г. Този вечерен круиз по канала обикновено включва и безплатна напитка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари