IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокати съветват: Младите семейства да сключват предбрачен договор

23 март 2018 14 20

Адвокат Райна Аврамова пред Bulgaria ON AIR

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Оказва се, че всеки втори брак приключва с развод. На какво се дължи този бум? Какви са основните причини семействата да се разпадат и знаем ли как да се предпазим, когато разривът в отношенията ни е необратим?

В студиото на „Околосветско“ по Bulgaria ON AIR адвокат Райна Аврамова коментира: „Бумът в разводите се дължи най-вече на икономическата обстановка в страната. Според нея предизвикателствата, пред които се изправя едно младо семейство, са твърде големи.

Какво следва обаче, когато краят на любовта е неизбежен и как да не превръщаме децата си в разменна монета и как можем да ги защитим?

„Когато има бракоразводни дела, в много случай единият родител решава, че детето е негова собственост.“, обяснява експертът и продължава: „За щастие се слага край на порочната практика, в която бащата се дискриминира. Има воля у съдиите да се дава равен старт за борба между двамата родители.“

Какво се случва обаче, когато детето расте в среда на насилие и къде е държавата? Каква е практиката? Кога разводът е спасение?

Вижте във видеото.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари