Ще ви представим още един интересен експеримент отново с палачинки, но този път с ананас и кокос. Този експеримент е в стил „виж какво имаш в хладилника“, но пък резултатът е страхотен – те са много вкусни, леки и въздушни и се приготвят за нула време.

Ето и какво ви е необходимо, за да приготвите рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

1/2 ч. ч. фини овесени ядки без глутен (можете да използвате и обикновени)

1/2 ч. ч. кокосови стърготини

1 ч. ч. ядково мляко по избор

1 ч. л. разтопено кокосово масло

1/2 ч. ч. почистен и нарязан ананас

1 яйце (ако искате може да замените яйцето с банан)

Подправки: 1/2 ч. л. бакпулвер без глутен, ванилия

Блендирайте кокосовите стърготини и овесените ядки. Към получената смес добавете млякото, маслото, ананаса, яйцето/банана и подправките. Блендирайте до получаване на гъста хомогенна смес.

Пригответе малки палачинки и гответе в нагорещен тефлонов тиган.

Консумирайте още топли с домашен конфитюр или сладко.