IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски сладки с малини

6 април 2018 05 00

Как да ги приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

>Това е поредната рецепта за великденски сладки от Clovesandvanilla.com, която определено е много ароматна и вкусна. Тези курабийки са по рецепта от бабиния тефтер и са толкова мекички и вкусни... а в комбинацията с домашен конфитюр от малини определено ще оберете овациите на всички у дома. >

>Приготвят се лесно и са вкусни за консумация, както още горещи, така и напълно охладени и престояли ден-два в кутия за сладки. >

Съставки:

2 яйца

550 г пресято брашно

6 с. л. захар

160 г. кисело мляко

1 ч. л. сода бикарбонат

6 с. л. олио, зехтин, разтопено кокосово масло

Подправки: щипка сол, 2 пак. ванилия, настърганата кора на ½ лимон (по желание)

Домашен конфитюр от малини или шипков мармалад (трябва да е гъст, за да не изтече от бисквитите)

В дълбока купа смесете киселото мляко със содата и разбъркайте добре, докато шупне. Към киселото мляко добавете захарта, олиото, солта яйцата и разбъркайте с бъркалка. Добавете брашното и подправките и разбъркайте добре. В началото бъркайте с дървена лъжица, а после и на ръка, докато омесите хомогенно, незалепващо тесто.

Готовото тесто разделете на 4 части, а всяка от тези 4 части разделете на малки топчета, колкото малки орехчета. От всяко топче с ръце или точилка оформяйте малък блат. След като сте разточили/разтеглили с ръка всички топчета (повече от 40 броя) поставете малко домашен конфитюр във всяка заготовка. После прегънете и притиснете с вилица от двете страни. По този начин се получават нещо като емпанади/пелмени.

Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 18 мин. до леко порозовяване. Оставете курабиите леко да се охладят преди да ги консумирате, заради горещия конфитюр в тях. Може да съхранявате в кутия за сладки или да консумирате с чаша мляко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари