IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класически ореховки

7 април 2018 05 00

Бърза и лесна рецепта

Снимка: Clovesandvanilla

Снимка: Clovesandvanilla

Винаги сме харесвали ореховките, но с оглед цялата химия, която се намира в готовите бисквити от магазина ни трябваше рецепта.

Бабината рецепта от Clovesandvanilla.com за вкусни, много вкусни орехови бисквити, които да са приготвени с истински ядки, яйца и захар.

Тази рецепта е точно такава – много орехи, белтъци и захар... Получават се изключително вкусни сладки, които те връщат в детството на 80-те/90-те години... Ако и вие искате домашни ореховки, то тази рецепта е за вас! Бърза и много лесна, а вкусът е гарантиран!

Съставки:

100 г смлени орехови ядки (аз ги смилам в блендер или чопър)

150 г захар (може да използвате кафява, бяла или кокосова захар)

2 белтъка

1 с. л. брашно

Сокът на ½ лимон

Подправки: щипка сол, 2 пак. ванилия/1 с. л. ванилов екстракт, 1/3 настъргано зрънце Боб Тонка

В тенджера смесете белтъците със захарта и половината орехови ядки. Разбъркайте сместа и поставете на слаб котлон (степен 3 от 9 възможни) и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно. В началото сместа е светла, но в последствие ще покафенее и ще се сгъсти като крем. Внимавайте само да не сготвите белтъците, затова бъркайте на слаб котлон през цялото време.

Когато сместа ви е готова, добавете остатъка от ядките, лимоновия сок, брашното и подправките. Разбъркайте до хомогенизиране. Оставете сместа да се охлади, не трябва да бъде напълно студена, но не трябва да бъде топла. От охладената смес с малка лъжичка загребвайте и поставяйте върху хартия за печене. Оставете разстояние между бисквитите в тавичката, при мен излязоха около две и половина тави.

Изпечете в предварително загрята фурна за 15 минути. Охладете върху решетка и съхранявайте в кутия за сладки. Да ви е сладко!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари