IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки да спрете обмислянето отново и отново

10 април 2018 12 20

Осъзнаването е ключът към промяната

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Премислянето на нещата на пръв поглед не звучи като нещо лошо – обмислянето е хубаво, нали?

Когато обаче прекалите с него, това може да доведе до проблеми. Тогава обикновено преценките се замъгляват и се повишават нивата на стреса. Така прекарвате дълго време в отрицателни мисли и става трудно да се действа.

Ако това ви звучи познато, предлагаме 3 прости стъпки, с чиято помощ можете да спрете да преосмисляте всичко, което се случва в живота ви.

1. Осъзнайте кога се случва

Осъзнаването е началото на промяната. Преди да можете да адресирате или да се справите с навика си да премисляте отново и отново, трябва да се научите да осъзнавате процеса, когато се случва.

Всеки път, когато установите, че се съмнявате, или се чувствате стресирани и тревожни, погледнете отново върху ситуацията и начина, по който реагирате. Този момент на осъзнаване е ключът на промяната, която искате да постигнете.

2. Не мислете какво може да се обърка, а какво може да се нареди

В много случаи прекомерното мислене е причинено от страха. Когато се фокусирате върху всички негативни неща, които могат да се случат, е лесно да блокирате.

Следващия път, когато установите, че тръгвате в тази посока, спрете. Визуализирайте всички неща, които могат да се наредят както трябва и запазете тези мисли.

3. Спрете да очаквате съвършенство

Това е изключително важно. Да бъдете амбициозни е страхотно, но идеята за съвършенство е нереалистична, непрактична и изтощителна. То не съществува, което означава, че винаги ще бъдете разочаровани и излъгани.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари