Севичето е латиноамериканска техника за приготвяне на сурова риба и морски дарове, при която месото се „сготвя“ благодарение на марината, в която присъства лимонов сок.

Предястието се приготвя точно за 15 минути и определено е фюжън, модерно, интересно и ще провокирате интерес сред приятелите си.

Самите вие ще се изненадате колко вкусна е приготвената по този метод сурова риба.

А ето и как да си го приготвите у дома с рецептата на Clovesandvanilla.com

Съставки:

400 г филе от прясна сурова сьомга (почистено от кости и кожа), нарязана на малки кубчета

Сокът на ½ лимон

2 стръка целина, нарязани на малки кубчета

1 люта чушка, нарязана на малки кубчета

1 малка глава лук (червен за предпочитане), нарязана на тънки полумесеци

2 ч. л. настърган пресен джинджифил

1 скилидка чесън, нарязана на малки ситни кубчета

Препечени филийки

Подправки: сол, зехтин

Смесете в паничка сьомгата, лимоновия сок, чесъна, целината и джинджифила, разбъркайте и оставете сместа в хладилника да се маринова за 15 минути.

Препечете филийки/брускети, поръсете ги с малко висококачествен зехтин и върху тях поставете от маринованата сьомга. Поръсете сьомгата с лука и чушката. Сервирайте все още топли. Комбинирайте със зелена салата и чаша изстудено бяло вино или розе.

Да ви е сладко!