IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не тръгвайте от Милано, без да сте посетили тези забележителности

22 април 2018 10 45

3 места, до които задължително трябва да отидете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Милано е вторият по големина град в Италия, с население от 1,3 милиона души, а заедно с предградията около него – 4 милиона.

В района на града съществува някаква форма на селище от хиляди години, като археологическите находки датират от 222 г. пр. Хр. Всъщност в един момент Милано е столица на Западната Римска империя.

Въпреки че в града има разрушения през Втората световна война, той се е възстановил и стига до огромен икономически бум.

Днес Милано предлага възхитителна комбинация от историческа архитектура и модерни небостъргачи. Градът е известен с изобилието си от модни бутици и красивата Миланска катедрала.

Какво не бива да пропускате в красивия италиански град?

1. Миланската катедрала

Това е наистина монументална сграда и е известна със своята величествена архитектура. Тя се намира в центъра на града – на площада Пиаца дел Дуомо. Построена е през 1386, но е завършена едва през 1965 година.

В италиански готически стил, предната фасада на катедралата е обсипана с безброй кули, статуи и декорации.

Не може да си позволите да посетите града, без да се отбиете до катедралата.

2. Галерия „Виктор Емануил ІІ“

Докато влизате в Голямата галерия, може би си мислите, че сте във входна зала на опера или дворец, не в търговски център. Галерията обаче представлява точно това – изключително опияняваща и екстравагантна закрита търговска зона.

Създадена през 1877 г., това е един от най-старите търговски центрове в света.

3. Национален музей на науката и технологията „Леонардо да Винчи“

Леонардо да Винчи е легендарен човек и истински гений. Той е бил много повече от художник – той е истински мечтател, изобретател и учен.

В музея, който носи неговото име, могат да се намерят много от неговите произведения и огромна колекция от други важни научни и технологични обекти.

Като един от най-важните музеи в света, в него можете да откриете колекции като безброй модели автомобили, създадени по рисунките на Да Винчи, реконструкции на летящите му машини и голяма част от неговите рисунки, чертежи и скици.

Освен възхитителните му произведения, има и огромна колекция от важни научни изобретения и технологии, които променят света.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари