IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети, с които ще създадете щастлив дом

21 април 2018 10 45

Как да подредите отделните стаи?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Хората, които са били „на лов“ за къща или апартамент, добре знаят колко голямо може да бъде въздействието на добрата вибрация, която излъчва дома. И именно тя може да бъде от решаващо значение за крайното решение.

И докато създаването на красива и спокойна атмосфера е приоритет преди обявяването за продажба, много хора забравят да поддържат дома, след като го закупят или наемат.

Така мнозина правят прости грешки в обзавеждането и декорирането на дома си, а те могат да се отразят негативно върху настроението в дългосрочен план.

Какво е важно да промените в дома си, за да ви направи той по-щастливи?

Дневната стая

За да стане това пространство по-уютно, се насочете към дървени подове и акценти и украсете стените със снимки от любимите си семейни моменти.

Проучване на университета в Портсмът установява, че старите снимки правят хората по-щастливи, докато според данните на друго проучване наличието на дърво в дома може да понижи кръвното налягане.

Кухнята

Начините, по които хората могат да превърнат кухнята в по-щастливо място, включват създаването на „стена за благодарност“, която да бъде осеяна с всичко щастливо, което се случва в живота ви и за което сте благодарни.

Този съвет идва от проучване на изследователи от университета в Харвард, според данните на което щастието идва от силните връзки с приятелите и семейството.

Банята

Добавянето на бръшлян към интериора в банята може тотално да трансформира пространството.
Това се дължи на способността на растението да филтрира химическите вещества от козметични продукти и други замърсявания, които се намират в в банята.

Спалнята

Основното нещо, което трябва да направите в това пространство, е да създадете усещане за спокойствие и мир.

Може да направите това като използвате тежки завеси, които да затъмнят стаята. Важно е също така тя да се поддържа чиста и подредена и леглото да се оправя ежедневно.

Последните съвети са следствие на проучвания, според които организираната среда оказва влияние върху психическото състояние и тези, които оправят леглото си всеки ден, са по-щастливи и се радват на повече успехи.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари