IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина, по които сами пречите на щастието си

20 април 2018 15 00

Колко често цените това, което имате в живота си?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Замисляли ли сте се, че самите вие бихте могли да пречите на щастието си? Всъщност щастието е избор и можете да изберете да бъдете щастливи.

Много често си поставяме цели, вярвайки, че след като ги постигнем, тогава ще бъдем щастливи. Кога обаче беше последният път, в който оценихте това, което имате в живота си – дом, семейство, приятели?

Трудно е да останете фокусирани единствено върху позитивното, а още по-трудно се оказва да пуснете миналото. Имате обаче пълен контрол над това, на което отдавате вниманието си. Ако отричате своята свобода, много лесно бихте могли да попречите на щастието си.

Щастието е в това, което мислите, правите и какво избирате.

А ето какво ви пречи да стигнете до него.

1. Притеснения и стрес

Ако установите, че сте разтревожени или под стрес, променете състоянието си с няколко дълбоки вдишвания. Помислете за нещата, които показват изобилие в живота ви, за всичко, което имате, но вероятно приемате за даденост.

2. Не изразявате благодарност

Не забравяйте, че благодарността предхожда щастието. Да бъдете благодарни за това, което имате, е от съществено значение, за да бъдете щастливи. Направете списък с всичко онова, за което сте благодарни в живота си и се сещайте по-често за него.

3. Нямате връзка с вътрешната си сила

Помислете за връзката между щастието и издръжливостта. Когато второто е налице, можете да издържите на малки и дори на по-големи сътресения, под формата на стрес, напрежение и предизвикателства.

Ако обаче има дефицит по отношение на вашата издръжливост и гъвкавост, се оказва много трудно да поддържате чувство на щастие, благосъстояние и оптимизъм.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари