IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалшиво съвършенство: Блогърка осмива „перфектните“ снимки

20 април 2018 13 00

Блогърка разбива илюзии в Instagram

Снимка: Instagram/chessiekingg

Снимка: Instagram/chessiekingg

Да, Instagram може да бъде вдъхновяващо място, пълно с красиви и артистични снимки и места, на които искаме да бъдем. Доколко обаче те отразяват реалността?

В действителност много от перфектните снимки представят нереалистични идеали и очаквания, което води до доста негативни последици сред потребителите, като нещастие, завист и потиснатост.

Точно срещу това се противи известната блогърка Чейси Кинг, която използва своята платформа в Instagram, за да промотира позитивното отношение към тялото.

Там тя показва истинската страна на „идеалните“ снимки, като изтъква огромната разлика между позата и реалността.

За тази цел Кинг позира по начини, които разкриват недостатъците на тялото, след което съпоставя снимките с „фалшивите“ пози, които моделите използват, за да направят корема плосък и краката по-дълги.

Резултатите са много полезни, особено за хората, които се притесняват от тялото си, сравнявайки го с някое от социалната мрежа. Голяма част от снимките в профила на блогърката са посветени на осмиване на фалшивия идеал.

Разгледайте ги в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари