IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че ви е грижа за чуждото мнение

25 април 2018 10 00

И то твърде много

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Ако се колебаете преди да публикувате нещо в социалните медии, защото се страхувате от това, което хората ще си кажат, ако се въздържате да носите косата си по определен начин, защото се страхувате, че вашите приятели или родители може да ви критикуват, вероятно сте от хората, на които им пука твърде много за чуждото мнение.

Прекалено много хора така и никога не смеят да живеят според своите лични убеждения, защото са ужасени от това, което другите могат да си помислят за тях. Обърнете внимание на следните знаци, които ще ви покажат дали не сте от тези личности, които харчат твърде много енергия в тревоги за това какво е чуждото мнение за тях.

1. Внимавате какво публикувате в социалните медии

Ако предпочитате да ядете сандвич с лютеница и сирене за вечеря, а публикувате снимка на страхотна салата Цезар в Instagram, защото искате одобрение от вашите познати, то вие определено спестявате истината за себе си. В случай, че внимателно обмисляте всичко, което публикувате онлайн, независимо дали става въпрос за история или коментар, то вие твърде много се интересувате как изглеждате в очите на другите. Стараете се да изглеждате максимално готино, пред хората, които познавате.

Запитайте се защо го правите: дали се страхувате, че хората ще ви съдят за избора ви и/или начина ви на живот или просто имате нужда от одобрението на другите.

2. Криете истинските си чувства

Да приемем, че сте сред група от колеги и всички хвалят нещо актуално напоследък, например здравословните семена чиа, като всички твърдят, че ги обичат и ги консумират редовно. Вие обаче изобщо не можете да ги понесете в устата си, но си замълчавате, в името на това да не им опонирате или пък се преструвате, че също ги харесвате. Ако многократно се намирате в ситуации, в които трябва да се преструвате, че не сте такива каквито сте, за да бъдете приети от хората около вас, може би е време да преоцените вашето поведение или минимум кръга си от приятели.

3. Приемате всяко решение, независимо дали е правилно или не

Дори да угаждате на всички хора от обкръжението си, пак няма да можете да се харесате на абсолютно всички. Това просто е невъзможно и няма смисъл да правите отчаяни опити да го постигнете. Важно е да уважавате интересите и вкусовете на близките и познатите си, но не и да се опитвате винаги да направите нещата според тези вкусове и интереси. Например, ако каните приятели на гости, няма как да измислите меню, което да се хареса на всички. Просто сгответе нещо, което вие харесвате и което ви вдъхновява най-много.

Придържайте се към собствените си ценности, те ще ви покажат правилните решения, а ако смятате, че нещо не е правилно – не се страхувайте да го кажете.

4. Правите неща, които мразите, за да избегнете неодобрение

Наистина е стресиращо, че твърде много хора са в капана на своите взаимоотношения, бракове, работни места и жилища, които мразят или които ги задушават, но въпреки това не правят нищо, за да променят ситуацията. Причината е, че те живеят според очакванията на други хора за техния собствен живот. Има хора с ниско самочувствие, като много от тях дори не знаят какво ги прави щастливи и често не биха могли да отговорят на този въпрос, ако някой им го зададе. Те просто се оставят на течението и се опитват да угаждат на близките си, дори това да е за сметка на тяхното щастие. Не допускайте да се превръщате в един от тези хора!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари