IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган – актрисата, превърнала се в принцеса: Какъв ще е краят на приказката?

9 май 2018 07 40

Звездата от „Костюмари“ влиза в „тесния кръг“ на американските кралски особи

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Само седмица остава до кралската сватба между Меган Маркъл и принц Хари. След 19-и май актрисата ще влезе в „тесния кръг“ на американките, които са изживели приказката да се превърнат в кралски особи. Но все пак не за всички краят на приказката е бил вълшебен, отбелязва Reuters.

След размяна на брачните си обети с британския принц Хари, звездата от сериала „Костюмари“ ще стане благородна дама. Пред нея има няколко примера за това какво трябва и какво не трябва да бъде поведението на една кралска особа.

За модел за подражание на г-ца Маркъл може да послужи холивудската звезда Грейс Кели, която през 1956 г. се омъжва за принц Рение Трети и става принцеса на Монако.„Тя премина през няколко трудни години, докато накара хората в Монако да я приемат като „тяхната принцеса“, казва братовчед ѝ Джон Леман, президент на фондацията „Грейс Кели“ със седалище в САЩ.

Леман редовно посещава височайшата си сродница в двореца преди смъртта ѝ в автомобилна катастрофа през 1982 г. Старанието на принцеса Грейс да преодолее културните бариери дава резултат и тя успява да спечели сърцата както на кралските особи, така и на жителите на малкото княжество Монако.

Примерът, който Меган Маркъл има в лицето на друга своя сънародничка – светската особа от Балтимор Уолис Симпсън, далече не е толкова блестящ. Симпсън ще остане в историята като разведената американка, заради брака с която британският крал Едуард Осми абдикира през 1936 г.

Още от самото начало кралският двор изпитва неудобство от „устатата“ американка, отбелязва Ан Себа, автор на книгата „Тази жена: Животът на Уолис Симпсън, херцогиня на Уиндзор“. „Смятам, че големият проблем за Симпсън е бил безочливото ѝ поведение. За нея не е било необичайно да влезе в стая, да заяви „Здрасти, аз съм Уолис“, да ходи обсипана с бижута, да говори за пари“, казва писателката.

Американска гражданка по рождение е и кралица Нур, омъжена за краля на Йордания Хюсеин Първи от 1978 г. до смъртта му през 1999 г. Светската особа Лий Радзивил – сестрата „в сянка“ на бившата първа дама на САЩ Джаки Кенеди, през 1959 г. се омъжва за полския принц Станислав „Стас“ Радзивил.

Бракът им приключва с развод 15 години по-късно. Приказката не завършва щастливо и за друга американска актриса – Рита Хейуърт. Бракът ѝ с пакистанския принц Али Хан през 1949 г. приключва с развод през 1953 г.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари