IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жената на Боян Петров с надежда: Шансовете му са големи!

10 май 2018 08 50

Той би издържал на всякакви условия

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

След разговор с финансовия министър Владислав Горанов, външният ни министър Екатерина Захариева, съобщи, че сумата от 50 хил. долара, необходима за хеликоптера, който трябва да се включи в издирването на алпиниста Боян Петров, ще бъде осигурена.

„Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно“, каза в студиото на „България сутрин“ жената на Боян Петров Радослава Ненова.

От ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу, казва още тя. Ще бъде направена и сателитна снимка на склона, където издирват Петров.

„Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено.

Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся“, допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

„В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината“, допълни още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста – Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:


Радослава Георгиева Ненова

BG32 UNCR 7000 1523 2695 49

UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари