IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хари и баба му най-харесвани в кралското семейство

15 май 2018 06 10

Принцът и Меган ще спят в различни хотели преди сватбата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Принц Хари, който ще се ожени за годеницата си Меган Маркъл в събота, е най-харесваният представител на британското кралско семейство по света, заедно с баба си кралица Елизабет II, съобщи Ройтерс.

В допитването са участвали 20 793 души под 65-годишна възраст от 28 държави. То показва, че представителите на британското кралско семейство общо са приемани добре, със средно 35% одобрение от анкетираните, при 11% неодобрение.

Половината от респондентите обаче или нямат мнение, или са безразлични. Безразличието проличава от интереса към сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в събота. Всеки четвърти от запитаните се интересува от новините за предстоящата церемония, но 67% не се интересуват от нея.

Проучването показва, че 33-годишният Хари и 92-годишната кралица са най-харесваните представители на кралското семейство. Принц Хари е най-харесван от британците. Двамата са следвани от принц Уилям и съпругата му Кейт.

Бащата на Хари и наследник на трона, принц Чарлз, се ползва с най-малко одобрение.
Изследването сочи още, че 29% от запитаните се отнасят положително към Меган Маркъл, 10% не я одобряват, а 60% нямат мнение.

„Международната репутация на кралското семейство е подсилена от популярността на кралицата и на представители на по-младите поколения, което му дава стабилна основа за в бъдеще“, каза Гидиън Скинър от фирмата за маркетингови изследвания.

Междувременно стана ясно, че Хари и Меган ще прекарат нощта преди сватбата си на 19 май в различни хотели в Уиндзор.

„Принц Хари ще отседне в хотел „Дорчестър кълекшънс Коуърт парк“. Заедно с Негово Кралско Височество ще бъде и кумът му – херцогът на Кеймбридж“, съобщи дворецът Кенсингтън, имайки предвид по-големия брат на младоженеца принц Уилям. Нощувката в „Коуърт парк“ струва над 2000 лири.

„Мис Маркъл, придружена от майка си г-жа Дория Рагланд, ще отседне в х-л „Кливдън хаус“, съобщи дворецът Кенсингтън. Началната цена на нощувка там е 1535 лири.

Хотелът, избран за Меган Маркъл, има печална слава заради ролята в скандала, разтресъл британския политически и социален елит през 60-те години на миналия век.

Там министърът на отбраната Джон Профумо се запознава с 19-годишната танцьорка Кристин Кийлър. Връзката им почти сваля правителството, когато става ясно, че Кийлър е близка и със съветското военно аташе. Хотелът дори предлага „почивка в стил аферата Профумо“. Той е на 10 км от замъка Уиндзор.

Три дни след сватбата принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на честването на 70-ия рожден ден на принц Чарлз на 22 май в градините на Бъкингамския дворец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари