IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На сватбата на Хари и Меган: Кои ще са главните действащи лица?

17 май 2018 10 20

600 души имат покана за тържествената церемония

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Шестстотин души са поканени на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в събота в замъка Уиндзор близо до Лондон. Вече има списък с главните участници в събитието, пише Франс прес.

Принц Хари

Тридесет и три годишният бъдещ младоженец имаше драматично детство след смъртта на майка си Даяна, която си отиде от този свят, когато той бе на 12 години. Принцът с рижа брада привлече вниманието върху себе си с някои свои лудории, преди да постъпи в армията. Днес той се е посветил на кралските си задължения.

Меган Маркъл

Бъдещата младоженка е 36-годишна бивша холивудска актриса, отрасла в Лос Анджелис. Тя стана известна с превъплъщението си в образа на съблазнителната Рейчъл Зейн в сериала „Костюмари“. Меган е активистка за женските права, която има зад гърба си двегодишен брак с продуцента Тревър Енгелсън.

Елизабет Втора

Деветдесет и две годишната баба на принц Хари се възкачи на престола през 1952 г. Тя е доайен сред коронованите глави и винаги е изпълнявала задълженията си на монарх. За много британци тя е символ на стабилност в един постоянно еволюиращ свят.

Принц Филип

Известен със своите шегички, някои от които са проява на лош вкус, 96-годишният херцог на Единбург, дядото на принц Хари, подкрепя съпругата си Елизабет Втора от повече от половин век. Той все още се възстановява след операция на тазобедрената става и това би могло да компрометира присъствието му на сватбата. Той се оттегли от официалните си ангажименти през лятото м. г.

Принц Уилям

Тридесет и пет годишният по-голям брат на Хари ще му бъде кум. Така принц Уилям ще върне жеста на по-малкия си брат, който бе кум на сватбата му с Кейт Мидълтън през 2011 г. Втори подред в наследяването на престола, принц Уилям миналата година напусна работа като пилот на хеликоптер за спасителни операции, за да се посвети на задълженията си в рамките на кралското семейство. От края на април, той е баща на малкия Луи – третото му дете.

Принц Чарлз

Шестдесет и девет годишният баща на Хари се подготвя да стане крал от десетилетия. Бракът му с Даяна се превърна в кошмар. Хобитата му са околната среда и архитектурата.

Камила, херцогинята на Корнуол

Седемдесет годишната Камила е бивша любовница на принц Чарлз, за когото се омъжва през 2005 г. Останала дискретна, тя ще стане принцеса консорт, когато Чарлз се възкачи на престола.

Дория Рагланд

Майката на Меган е на 61 години. Тя е йога преподавател. Дория срещнала бащата на Меган, докато била гримьорка в телевизията. Участвала е в Лосанджелиския маратон през 2017 г.

Томас Маркъл

Седемдесет и три годишният баща на Меган заяви, че няма да може да присъства на сватбата на дъщеря си заради сърдечна операция. Томас е бивш осветител, участвал в снимките на редица сериали. Два пъти се е развеждал.

Джъстин Уелби

Кентърбърийският архиепископ, духовният лидер на Англиканската църква ще води размяната на обети. 62-годишният Уелби е възпитаник на колежа Итън, както и Хари. Уелби кръсти Меган след годежа ѝ с принца.

Дейвид Конър

Преподобният Дейвид Конър, който е на 71 години, ще води сватбената церемония. Той е настоятел на храма в Уиндзор и бивш викарий на църквата на Кеймбриджкия университет.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари