IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирите стихии в зодиака

21 май 2018 14 30

Разберете повече за елементите в астрологията: вода, огън, земя и въздух

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Всеки един от 12-те знака в зодиака принадлежи към един от четирите природни елемента: вода, огън, земя и въздух. Тези класически елементи, присъщи за астрологията, определят черти, които са ключови за всеки от звездните знаци. Точно както тези елементи са от съществено значение за живота на Земята, те са и в основата на личностните черти на зодиите.

Независимо от различията си, в природата тези елементи работят перфектно в синхрон: огънят не може да пламне без въздух, а земята ще остане суха и безплодна без вода. По същия начин знаците в зодиака зависят един от друг по различни начини.

Видно е, че някои звездни знаци се разбират по-добре от други и това също зависи от това, към коя стихия принадлежат. Например зодиите от елементи огън и въздух често вървят добре заедно, тъй като въздушните личности разпалват страстта и креативността на огнените личности. По същия начин земните и водни знаци често се разбират отлично, тъй като водните знаци носят живот на земните, грижейки се за тях.

По-долу ще опишем всеки един от четирите елемента, показвайки кои знаци в зодиака принадлежат към него и какви са типичните му характеристики, свързани със стихията му.

Водните знаци: Риби, Рак и Скорпион

Точно като моретата, водните знаци могат да бъдат и спокойни и бурни. Те могат да таят вълни от емоции, имат много добра интуиция и като цяло най-умело следват инстинктите си, които ги тласкат обикновено в правилната посока. Ако човек от воден знак има някакво предчувствие за нещо – доверете му се. Често тези зодии се възприемат за прекалено чувствителни от своите близки, което е разглеждано като негативна черта. От друга страна те са най-грижовните, разбиращи и състрадателни хора. Необходимостта им от сигурност е от първостепенно значение, което означава, че са много отдадени и верни спътници в живота.

Огнените знаци: Овен, Лъв и Стрелец

Те са страстни, сърдечни и ентусиазирани хора, точно като елемента, който ги управлява. Тези знаци пръскат енергия около себе си цял живот, без умора. Те са известни със своите топли сърца и огромна щедрост. Но както може би се досещате, освен че носят топлина и светлина на хората около себе си, те могат да бъдат и източник на интензивно унищожение. Най-голямото предизвикателство за огнените знаци е да се научат да остават спокойни и хладнокръвни в по-емоционалните ситуации, а не винаги, когато са под афект, да изпепеляват всичко около себе си.

Земните знаци: Телец, Дева и Козирог

Земните знаци са невероятно практични и са здраво стъпили на твърда основа. Те не само могат да прекарат целия си ден в мечти за хубав живот, но и ще положат доста усилия, за да превърнат мечтите си в реалност. Тези знаци разбират стойността на солидната основа във всички неща в живота си. Те работят последователно, за да изградят живота, който заслужават. Земните зодии не са по природа особено темпераментни, но пък са доста постоянни. Техният най-голям недостатък е, че имат тенденцията да се съсредоточават прекалено много върху материалния свят и понякога забравят за духовния. В допълнение, тяхната твърдост може да ги накара да упорстват и да не искат да се променят.

Въздушните знаци: Водолей, Близнаци и Везни

Те носят полъх чист въздух около себе си. Тези личности са леки, винаги в движение и изпълнени с творчески идеи. Приоритет номер едно за тях е да се чувстват свободни и да правят каквото си пожелаят. Не очаквайте сериозен ангажимент от човек от въздушен знак, освен ако той сам не го желае. Тези хора са малко по-безотговорни от останалите, което е леко дразнещо, но пък са очарователни и носят усещане за приключение за всичко, което правят, а освен това са извор на истински интелект. Те мразят да бъдат отегчавани с практически подробности за живота, но трябва да се научат да се приземяват от време на време, ако искат да намерят удовлетворение в живота.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари