IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вкусно шоколадово брауни

20 май 2018 05 00

Как да го приготвим?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

Брауни е един от любимите ни десерти. Ако можем да избираме какво сладко и греховно вкусно да похапнем, то това задължително ще бъде брауни.

Лепкав от много шоколад и наситено вкусен, за нас това е царят на десертите.... а още по-съблазнителното, е че се приготвя супер лесно.

Ето и как.

Съставки:

200 г натрошен черен белгийски шоколад (60-65% какао) – използвайте висококачествен шоколад, винаги когато приготвяте брауни!

100 г пресято бяло брашно

75 г какао

100 г кокосова захар, ако нямате може да я замените с обикновена захар

50 г кафява захар

3 яйца

175 г разтопено масло

50 г натрошени ядки (микс от сурови ядки, или само един вид ядки – орехи, лешници или макадамия)

Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт, щипка сол

На водна баня разтопете шоколада с маслото и охладете разтопената смес. В дълбока купа разбъркайте останалите съставки: брашното, двата вида захар, какаото, яйцата, подправките и към тях прибавете охладената шоколадова смес. На финала добавете натрошените ядки и разбъркайте добре, за да се разпределят ядките в цялата смес.

Прехвърлете сместа в правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене, за да не полепне браунито по стените на тавичката. Изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 50-60 минути.

Изчакайте да се охлади напълно и тогава разрежете.... може да го сервирате със сладолед... но аз го обичам просто така... богато, шоколадово и дяволски вкусно брауни!

Източник: clovesandvanilla.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари