IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да имате чист дом за нула време

22 май 2018 10 00

Лесни техники, които пестят енергия

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Домакинските задължения могат да бъдат изключително продължителни и досадни. Тъкмо когато сте изчистили набелязаната област, забелязвате друго нещо, което също чака да бъде почистено.

За да си спестите малко енергия и нерви, може да използвате съветите, които ще ви споделим. С тях къщата ви ще заблести от чистота за нула време.

1. Почистете ютията със сол

За целта изсипете малко сол върху хавлиена кърпа, оставете ютията да загрее и минете с нея върху солта. Така мръсотията от повърхността ѝ ще изчезне.

2. Добавете малко омекотител към водата, с която почиствате пода

Преди да започнете да почиствате пода, добавете малко омекотител за дрехи във водата. По този начин подът ще остане чист за по-дълго.

3. Филтри за кафе срещу прах

Филтрите за кафе могат да се справят доста добре с прахта върху лаптопа и компютърните екрани. Те премахват цялата мръсотия и същевременно няма да надраскат повърхностите.

4. Използвайте вестник за коша

Когато поставите вестник на дъното на коша за боклук, той ще абсорбира течностите и по този начин кошът остава сух.

5. Не си оправяйте леглото

Доста изненадващи и добри новини. Според някои специалисти е по-добре леглото да не се оправя сутрин. Добре известно е, че влагата и топлината са идеална среда за развитие на акари.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари