IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо избирам и излизам само със заети мъже?

26 май 2018 12 00

Отговорът на психотерапевта

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много години излизах с женен мъж, реално той имаше две семейства. После връзката ни се разпадна, а всяка следваща си приличаше по едно – винаги се срещах с партньори, които вече имат семейство. Защо се случва това? Има ли проблем в мен? Може би привличам само заети мъже с поведението си? Как мога да се променя?

Наталия, на 40 години

Да разберете защо един и същ сценарий се повтаря отново и отново – да излизате със семейни мъже, не е лесно. Може причините да са много, включително и модел на поведение, който сте виждали при вашите родители. Може да имате и страх от интимност като такива.

Жененият мъж почти винаги напуска, а и той не е до вас постоянно. Той има друго семейство и това създава значителна дистанция между вас. Не живеете заедно в голяма част от времето, не споделяте живота и ежедневните грижи. Вашият мъж трябва да бъде на две места, да дели две жени.

Близостта е трудна за хора, които в детството са виждали пред очите си сложни и даже разрушителни връзки, пропити с недоволство, претенции, скука и скандали.

Мисля, че може да ви помогне комуникация с психолог. Само в по-сериозен диалог с него можете да разберете защо избирате мъже, с които не можете да се обвържете трайно, а бракът изглежда невъзможен. С подходящите съвети можете да промените и непрекъснато повтарящия се сценарий в личния ви живот.

Ирина Млодик, психотерапевт

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари