IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животът в чужбина е начин да открием себе си

6 юли 2018 08 40

Според ново проучване в САЩ

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ако прекараме няколко години от живота си в чужбина, по-лесно ще открием себе си. Това показват резултатите от проучване, проведено от учени в Университета Райс, Съединени щати. По думите им, когато хората трупат опит зад граница – било то по работа, заради висшето си образование или нова връзка, те могат много по-лесно да се ориентират в живота и подредят приоритетите си.

Изследването обхваща 1874 души, 296 от които са участвали онлайн. Половината от хората са посочили, че живеят в чужбина поради различни причини. Всички попълвали скала с 12 въпроса, ориентирани към определени персонални качества.

За да открият как се развиват хората в чужбина, от университета разглеждат по-обстойно отговорите на 136 души, живеещи от няколко години в чужбина. 90% от тях сочат, че участниците ценят повече връзките си след като са попаднали в чужда страна и са преоткрили себе си, оставайки далеч от най-близките си хора.

Хората споделят още, че са станали много по-концентрирани и имат ясно подредени приоритети в живота след преживяванията си в чужбина. Голяма част от тях са посочили, че плануват да се завърнат в родината след няколко месеца и вече знаят как да започнат живота си начисто. Според учените, те ще успеят, защото вече са се сблъскали с редица трудности зад граница и са намерили себе си.

Статистиката показва, че хората, които са били за по-дълго в друга страна или в момента живеят в чужбина, са много по-самостоятелни, отколкото тези, които само са останали с плановете за живот зад граница поради една или друга причина.

Данните от друго изследване сочат още, че хора, получили висшето си образование в чужди страни, имат много по-смели планове за своето кариерно развитие и са по-успешни на работното място. Това се дължи не само на образованието, което са получили, но и на предизвикателствата, с които са се сблъскали по време на живота си на непознато място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

:))) ( преди 5 години )
особено, ако преди вас върви мълвата, че сте миризлива, като възрастната колежка по география - т.е. вие сте тя и въобще дори не сте учителка.Някой се пошегувал, че си падате по много мъже, жени, деца, дъртаци ...Важното е да няма други от това долно племе наоколо. Появят лис е интригите и клеветите не закъсняват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар