IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравословен десерт: Черешов крамбъл

2 юни 2018 05 00

Как да го приготвите?

Снимка: Cloves and vanilla

Снимка: Cloves and vanilla

В сезона на черешите няма нищо по-приятно от един тематичен крамбъл.

Идеята е за десерт без захар и брашно, който съдържа в себе си хрупкави череши.

Приготвя се лесно и бързо, а освен това можете да сменяте плодовете според предпочитанията си и сезона.

Ето какво ви е необходимо:

Съставки:

100-150 г сушени плодове по избор (аз използвах стафиди, нарязани на ситно смокини и кайсии)

2 шепи (250-300 г) обезкостени череши (аз ги разрязвах на две, за да отделя костилките)

1 ч. ч. овесени ядки

3 яйца

1 ч. л. сода бикарбонат (ако не обичате сода, може да я замените с бакпулвер)

½ ч. ч. кисело мляко

2 с. л. скир/извара или крема сирене

½ ч. ч. смлени овесени ядки/кокосови стърготини или кокосово брашно

2 с. л. разтопено кокосово масло (1 с. л. се поставя в сместа, а с другата се залива готовият сладкиш)

Шепа сурови ядки по избор (бадеми, орехи, лешници) нарязани на едри парчета

Подправки: 1 ч. л. ванилов екстракт

В дълбока купа смесете овесените ядки и ядковото брашно, заедно с разбитите предварително в купичка яйца, кокосовото масло (1 с. л.), ванилията, киселото мляко, в което сте разтворили содата, сушените плодове, ядките, изварата и разбъркайте добре. Към готовата смес добавете почистените и измити череши и разбъркайте, за да се разпределят плодовете в цялата смес.

Прехвърлете сместа в предварително покрита с хартия за печене тавичка (аз използвам малка правоъгълна тава с дължина около 20-25 см.) и разпределете равномерно сместа. Върху сместа поставете 1. с. л. от кокосовото масло, за златиста коричка. Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30-35 мин.

Можете да поднесете черешовия крамбъл още горещ с топка сладолед и череши или добре охладен с малко пресни череши за контраст.

Да ви е вкусно!

Източник: Cloves and vanilla

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари